0,00
0

Alles over hoortoestellen in het oor en het maken van een oorafdruk

wave long

Voordelen van hoortoestellen in het oor

Verbeterde pasvorm en comfort: Op-maat-gemaakte hoortoestellen zijn precies afgestemd op de vorm van het oor, waardoor ze perfect passen en maximaal comfort bieden. Dit minimaliseert ongemak en irritatie, zelfs bij langdurig gebruik. Bovendien voorkomt het dragen van een bril geen belemmeringen, aangezien er geen onderdeel achter het oor hangt.
Duurzaamheid bij sporten en zweten: Op-maat-gemaakte hoortoestellen zijn ideaal voor sporters die veel zweten. Omdat ze perfect passen in de gehoorgang, is er geen risico dat zweet het toestel bereikt en beschadigt, waardoor de levensduur wordt verlengd en reparaties of vervangingen worden verminderd.
Minder kans op verlies: Dankzij het ontwerp van op-maat-gemaakte hoortoestellen is er minder kans op verlies, vooral in situaties waarin andere objecten, zoals een bril, kunnen worden verwijderd. Ze zitten stevig vast en worden minder snel per ongeluk verwijderd.
Eenvoudig in- en uitdoen: Op-maat-gemaakte in-het-oor hoortoestellen vereisen slechts één handeling, waardoor het in- en uitdoen gemakkelijker wordt. Met een simpele beweging kun je het hoortoestel comfortabel in je oor plaatsen en verwijderen.
Verbeterde geluidsherkenning: Op-maat-gemaakte hoortoestellen bieden een betere geluidsherkenning doordat het geluid via de oorschelp het oor binnenkomt. Hierdoor kun je nauwkeuriger bepalen uit welke richting het geluid afkomstig is. Ze helpen ook bij het opvangen van geluiden tijdens gesprekken in luidruchtige omgevingen, waardoor je beter kunt horen en communiceren.
in het oor goekoop bij onlinehoortoestel.nl

Het maken van een oorafdruk

Hoortoestellen in het oor worden vaak op-maat-gemaakt en spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de luisterervaring van mensen met gehoorverlies. In tegenstelling tot standaardmodellen zijn op-maat-gemaakte hoortoestellen in het oor speciaal aangepast aan de unieke vorm van het oor van de drager, wat verschillende voordelen biedt. Om een op-maat-gemaakt hoortoestel te verkrijgen, dient er wel eerst een oorafdruk gemaakt te worden. Dit werkt als volgt:

 1. Stap 1: Reiniging van het oor
  Voor een nauwkeurige oorafdruk is het belangrijk dat het oor schoon is. Zorg ervoor dat je het oor goed reinigt voordat je naar de audicien gaat. Een schone gehoorgang zorgt ervoor dat de afdruk correct wordt gemaakt en het hoortoestel comfortabel zit.
 2. Stap 2: Aanbrengen van het afdrukmateriaal
  De audicien gebruikt zacht en kneedbaar afdrukmateriaal dat in de gehoorgang wordt geplaatst. Om de oorschelp te beschermen, wordt er eerst een watje in het oor geplaatst. Vervolgens wordt het flexibele siliconenmengsel voorzichtig in de gehoorgang gebracht. Het materiaal past zich perfect aan de vorm van het oor aan en creëert een exacte replica van de gehoorgang. Nadat het materiaal enkele minuten is uitgehard, kan de audicien het voorzichtig verwijderen.
 3. Stap 3: Controle en aanpassingen
  De afdruk wordt gecontroleerd op kwaliteit en nauwkeurigheid. De audicien inspecteert of alle details van de gehoorgang duidelijk zichtbaar zijn en of er geen fouten zijn die de pasvorm kunnen beïnvloeden.
 4. Stap 4: Op maat maken van het in-het-oor-hoortoestel
  De afdruk van de gehoorgang wordt gebruikt als basis voor het op maat maken van het in-het-oor-hoortoestel. Met behulp van geavanceerde technologie en vakmanschap ontwerpt en vervaardigt de audicien het oorstukje om perfect te passen bij de anatomie van het oor van de drager. De afdruk wordt geanalyseerd en gedigitaliseerd, waarbij een nauwkeurig 3D-model van de gehoorgang wordt gemaakt om het hoortoestel op maat te laten produceren.

Veelgestelde vragen

Is het maken van een oorafdruk gratis?
Ja, als je bij ons een hoortoestel hebt besteld waar een oorafdruk voor nodig is, dan kun je een gratis afspraak maken bij een service punt bij jou in de buurt. 

Hebben alle in-het-oor hoortoestellen een oorafdruk nodig?
Nee, niet alle in-het-oor hoortoestellen hebben een oorafdruk nodig. Er zijn ook in-het-oor hoortoestellen die direct klaar zijn voor gebruik. 

Wat is het verschil tussen een op-maat-gemaakte of universele in-het-oor hoortoestel?

Een op-maat-gemaakte in-het-oor hoortoestel heeft meer comfort en minder windruis. Het duurt echter wel langer voordat deze gebruiksklaar is vanwege de extra stappen zoals het maken van een oorafdruk. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op.

Stuur een email met je vragen naar onze klantenservice

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down