A A
23 Service punten
Menu
Bel ons 035-3039100

Ik denk dat mijn hoortoestel defect is. Wat nu?

Als je gehoorapparaat defect is dan kunnen wij deze voor je repareren. Als je het hoortoestel bij ons hebt gekocht dan kan het zijn dat er nog garantie op het product zit. Voordat je contact met ons opneemt raden we je aan om eerst zelf even uit te zoeken wat er met het toestel aan de hand kan zijn. Regelmatig komt het voor dat het hoorapparaat namelijk niet defect en is er iets aan de hand is dat makkelijk op te lossen is.
Om het extra makkelijk te maken, hebben we voor alle gangbare situaties filmpjes gemaakt zodat je precies kan zien wat je moet doen.
Denk je echt dat je toestel defect is, download dan hier het reparatie formulier en stuur deze terug met je hoortoestel. Of lees hier meer over de service rondom reparaties.

Algemene problemen

Sinds kort hoor ik niet goed meer

Check eerst de onderstaande zaken. Hoor je dan nog steeds niet goed, neem dan contact op!

  1. Het kan zijn dat er een prop (oorsmeer) in het oor zit, meestal geeft het hoortoestel dan feedback. (een piepend geluid).
  2. Controleer de batterij met een batterijtester. Indien nodig, vervang het batterijtje.
  3. Indien oplaadbaar hoortoestel controleer de contactjes van de hoortoestellen en de oplader zelf maak eventueel schoon met alcohol. Indien u oplaadbare accu’s heeft die u zelf kunt vervangen controleer eens met een normale batterij of het hoortoestel het nu wel doet zo ja bestel nieuwe oplaadbare accu’s.
  4. Controleer of het dopje verstopt zit. Door het dopje iedere avond schoon te maken met een vochtig doekje, voorkomt u verstopping. Indien nodig, vervang het dopje/dome.
  5. Vervang eventueel ook het filter.
  6. Controleer of het oorstukje niet verstopt zit. Indien nodig, maak het oorstukje schoon met het schoonmaaksetje. Let op dat je het slangetje en oorstukje goed droog blaast met een blaasbalgje, één druppel water kan het slangetje volledig afsluiten.
  7. Controleer het slangetje op kleine scheurtjes of knikjes. Door het in- en uitdoen van het slangetje, kan het namelijk slijten. Vervang het slangetje als je knikjes hebt ontdekt.
  8. Maak het slangetje schoon. Maak het los van het hoortoestel en steek het meegeleverde zwarte draadje door het slangetje. Vervang het slangetje indien nodig.
  9. Bij hoortoestellen in het oor is het belangrijk om de microfoon-opening altijd schoon en open te houden voor een goede geluidskwaliteit. Je kunt hiervoor een zacht borsteltje gebruiken. Door licht over de opening(en) te strijken, verwijder je makkelijk het vuil eenvoudig van het microfoontje.

 

De batterij en of oplaadbare accu van mijn hoortoestel is veel sneller leeg dan ik gewend ben.

De batterijtjes van OnlineHoortoestel.nl gaan circa 5 tot 14 dagen mee, afhankelijk van het type en de instellingen van het gehoorapparaat. Om ‘s nachts geen stroom te verbruiken raden we je aan om iedere nacht de batterijlade open te zetten. Je hoortoestel kan dan meteen goed drogen. Drogen doet een gehoorapparaat trouwens nog beter in een droogbox. Hiermee voorkom je zoveel mogelijk dat je hoortoestel defect gaat door vocht.

Mocht u oplaadbare accu’s gebruiken die u zelf kunt vervangen en zijn deze ouder dan een jaar dan zijn de accus aan vervanging toe. Heeft u hoortoestellen waarvan u de accu niet zelf kunt vervangen en heeft u gecontroleerd of het hoortoestel goed en volledig is opgeladen maar het werkt nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.

Mijn hoortoestellen kraken

Soms kan er door schoonmaken of door transpiratie vocht in je hoortoestel komen. Je gehoorapparaat kan dan een krakend geluid gaan maken. Zorg er daarom voor dat de hoortoestellen goed kunnen drogen. De Drybox droogt je hoortoestellen van binnenuit en de UV-lamp doodt 99% van de bacteriën waardoor de toestellen ook schoon worden. Dit verlaagt ook nog de kans op ontstekingen.
Kraakt je hoortoestel nog steeds nadat je de droogbox gebruikt hebt? Dan moet je het toestel inderdaad laten repareren.

Mijn hoortoestel doet het niet meer.

Voordat je zeker weet dat je hoortoestel defect is, is het belangrijk om eerst onderstaand lijstje even af te werken.

1. Check het batterijtje met een batterijtester. Indien nodig, vervang de batterij.
2. Controleer of het oorstukje niet verstopt zit. Indien nodig, maak het oorstukje schoon met het schoonmaaksetje. Let op dat je het slangetje en oorstukje goed droog blaast met een blaasbalgje, één druppel water kan het slangetje volledig afsluiten.
3. Controleer het slangetje op kleine scheurtjes of knikjes. Door het in- en uitdoen van het slangetje, kan het namelijk slijten. Vervang het slangetje als je knikjes hebt ontdekt.
4. Maak het slangetje schoon. Maak het los van het hoortoestel en steek het meegeleverde zwarte draadje door het slangetje. Vervang het slangetje indien nodig.
5. Controleer of het filter verstopt zit. Door het gehoortoestel iedere avond schoon te maken met een vochtige doek voorkom je verstopping. Indien noodzakelijk, vervang het filter.
6. Bij hoortoestellen in het oor is het belangrijk om de microfoon-opening altijd schoon en open te houden voor een goede geluidskwaliteit. Je kunt hiervoor een zacht borsteltje gebruiken. Door licht over de opening(en) te strijken, verwijder je makkelijk het vuil eenvoudig van het microfoontje.

Ik heb het oorstukje schoongemaakt en nu doet het hoortoestel niets meer.

Haal het oorstukje van het hoortoestel en leg het hoortoestel in je handpalm. Vouw vervolgens je hand dicht. Fluit/piept het hoortoestel, dan ligt het aan het oorstukje. Het oorstukje is dan toch nog verstopt. Maak het oorstukje nogmaals schoon om het probleem te verhelpen. Fluit het hoortoestel niet, dan kan het volgende helpen:

1. Controleer het batterijtje met een batterijtester. Indien nodig, vervang het batterijtje.
2. Blaas met het blaasbalgje de kanaaltjes van het oorstukje en het slangetje goed droog.

 

Ik heb mijn oorstukjes schoongemaakt en nu hoor ik veel slechter.

Check of het juiste oorstukje op het juiste hoortoestel zit, misschien is rechts en links verwisseld. Meestal zit er een markering op het gehoortoestel. Rechts is rood, links is blauw. Verwissel indien nodig de oorstukjes.

Is het juiste oorstukje op het juiste hoortoestel geplaatst? Blaas dan met het blaasbalgje de kanaaltjes van het oorstukje en het slangetje goed droog.
Verhelpt dit het probleem niet? Neem dan contact met ons op. Wij hebben oog voor jouw oren!

Mijn oorstukjes blijven niet goed vast zitten aan mijn hoortoestellen.

Door transpireren en zonlicht verliest het slangetje zijn flexibiliteit en wordt het hard. Hierdoor gaat de kwaliteit van het geluid achteruit. Vervang het slangetje dus regelmatig.

Dit bekeek je eerder