A A
23 Service punten
Menu

Garantie & Reparatie

Wat houdt de garantie in bij Onlinehoortoestel.nl?

Op alle hoortoestellen uit ons assortiment zit standaard zowel 2 jaar fabrieksgarantie als verkopersgarantie vanaf de dag van aankoop. Alle hoortoestellen hebben minimaal het eerste jaar wereldwijde garantie. Mocht je binnen de garantietermijn een defect ontdekken aan je hoortoestel, dan wordt dit kosteloos gerepareerd. Natuurlijk wordt er onderzocht of dit hoort bij normaal gebruik of dat het defect komt door onoordeelkundig handelen.

Daarnaast hebben alle hoortoestelaccessoires een standaard garantie van 1 jaar. Dit geldt ook voor de speaker van uw gehoorapparaat.

Naast de fabrieksgarantie, geldt uiteraard ook de wettelijke garantie. De wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

De fabrieksgarantie en de eventuele bijgekochte garantie doen geen afbreuk aan de wettelijke garantie.

Je kunt de garantie verlengen van je hoortoestel. Tijdens het bestellen van je gehoorapparaat kun je kiezen voor 5 jaar lang garantie. De extra garantie kost 99 euro per hoortoestel. Hierdoor ben je 3 jaar langer verzekerd tegen defecten. Zowel voor fabrieksgarantie als aankopersgarantie. Ben je vergeten de 5 jaar garantie te bestellen? Geen probleem. Klik hieronder om uw garantie te verlengen voor 1 of 2 hoortoestellen.

Wat geldt als garantiebewijs?

Het aankoopbewijs geldt als garantiebewijs! Dit geldt ook voor de 5 jaar lang garantie service van Onlinehoortoestel.nl. De garantie is berekend vanaf de dag van aankoop op uw factuur. De relevante factuur kan je terug vinden in jouw persoonlijke account,  om de factuur te bekijken.

Hoe meld ik een defect?

Bij onze klantenservice kun je aangeven dat je toestel defect is of mankementen vertoont. Vaak horen we dat een toestel stuk is, maar is er iets anders aan de hand. Zo komt het vaak voor dat het filter verstopt is door oorsmeer of dat de batterij leeg is. We vragen je dan ook altijd eerst even om  te bekijken voordat je een defect meldt.

Click op de knop hieronder om zelf de checklist af te werken waardoor je de meest voorkomende problemen direct zelf kunt oplossen.

Is je hoortoestel na deze checks toch echt defect? Neem dan contact op met onze klantenservice. We gaan er dan voor zorgen dat je hoortoestel gerepareerd wordt.

Retour periode van een defect product.

De retour periode van een hoortoestel is 60 dagen en van accessoires en onderdelen 14 dagen. Wanneer je een defect product hebt wat geen hoortoestel is, zoals een TV connector of een ander hoortoestel accessoire, neem dan graag zo snel mogelijk contact op met de klantenservice.

Hoe werkt het reparatieproces?

Heb je de checklist uitgevoerd en is je hoortoestel nog steeds defect? Onderneem dan de volgende stappen:

  • Download en print de retourformulier
  • Stuur je defecte hoortoestel op
  • Onlinehoortoestel.nl gaat je hoortoestel voor je repareren
  • We sturen het hoortoestel gerepareerd naar je terug

Houd er rekening mee dat je je toestel ongeveer 2 weken na het opsturen weer terugkrijgt. Duurt het langer? Neem dan contact met ons op, dan gaan we voor je uitzoeken wanneer je je hoortoestel weer kunt verwachten

Wat zijn de kosten van reparatie?

De kosten van de reparatie zijn gratis als dit binnen de garantietermijn valt. Tenzij er sprake is van onoordeelkundig gebruik, dan zijn er wel kosten verbonden aan de reparatie.

Daarnaast rekenen we een vaste reparatieprijs voor hoortoestellen die maximaal 5 jaar oud zijn, zie hieronder. Is jouw hoortoestel ouder? Neem dan telefonisch contact met ons op voor een offerte op maat.

Valt de reparatie van je hoortoestel buiten de garantietermijn? Dan is de vaste prijs €145,- per toestel. Ook hierbij geldt; is het toestel door onbehoorlijk gebruik defect geraakt? Dan zijn hier hogere kosten aan verbonden. Bij Onlinehoortoestel.nl kun je 3 jaar extra garantie afsluiten tegen een bedrag van €99,- De kosten zijn dus bijna gelijk aan de reparatie.

Wat zijn de verzendkosten van een reparatie?

De verzendkosten voor het opsturen van een reparatie zijn voor eigen rekening en zijn afhankelijk van het formaat van het pakketje.
Binnen de EU kunt u uw retour versturen met elke lokale vervoerder.
Let op: verstuur uw pakket niet onder rembours. Deze verzendingen zullen wij niet accepteren en worden retour gestuurd.

Belangrijke informatie voor het versturen van uw retour buiten de EU
Verstuurt u vanuit buiten de EU? Verstuur het dan met UPS of DHL. Voeg de factuur toe. Geef hierop aan ‘Duty Paid’ en dat het gaat om een reparatie, dus ‘Retourneerde goederen’ en niet ‘Commerciële goederen’. Zorg ervoor dat het gewicht van het pakket correct is ingevoerd.
Let op: verzendingen waarvoor invoerrechten verschuldigd zijn, kunnen niet op ons verhaald worden. Deze zullen wij niet accepteren en worden retour gestuurd.

Is jouw vraag niet beantwoord? Neem contact op:

Bel ons

Whatsapp ons

Stuur ons een Email