Menu
De digitale audicien, met menselijke service.
Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30
Chat elke dag tot 22:00

Phonak Audeo Paradise vs Starkey Livio AI. Een vergelijk

Direct streaming

De afgelopen jaren hebben de fabrikanten Phonak en Starkey enorme stappen gezet om hun producten naar een hoger niveau te tillen. Naast dat het gehoorapparaat gebruikt wordt voor het verhelpen van het gehoorverlies, veranderen de hoortoestellen steeds meer in een gadget. In bijna alle hoortoestellen van Phonak en Starkey zit (direct) streaming, dit betekent dat je de hoortoestellen kan koppelen met de smartphone.Hierdoor ontvang je het telefoongesprek direct op je hoortoestellen en kan je ontspannen luisteren naar muziek of een podcast via de gehoorapparaten. Doordat de microfoons van de hoortoestellen actief blijven ben je niet volledig afgesloten van de omgeving. De Starkey Livio AI is een Made For Iphone (MFI) toestel, dit betekent dat de direct streaming alleen mogelijk is met een Iphone. Mocht je een Android telefoon hebben en ook gebruik willen maken van de streaming functies dan kan je een Starkey Remote Microphone + gebruiken. Het grootste voordeel van een MFI toestel is dat de verbinding veel minder stroom kost van zowel het gehoorapparaat als de smartphone. Ook de verbinding tussen gehoorapparaat en smartphone is een heel stuk stabieler. De Phonak Audeo Paradise maakt gebruik van verschillende versies van Bluetooth, hierdoor is dit gehoorapparaat geschikt voor zowel de Iphone als de Android. Het nadeel hiervan is dat ondanks ze gebruik maken van Low Energy Bluetooth het toch meer stroom verbruikt van zowel het hoortoestel als de smartphone t.o.v. MFI hoortoestellen. Door de verbinding te maken met Bluetooth is de verbinding met het hoortoestel en de smartphone niet altijd even stabiel.

MyPhonak en de Thrive app

Phonak en Starkey beschikken ook over een app, hiermee kan je zelf instellingen (tijdelijk) aanpassen op het hoortoestel en ben je minder afhankelijk van de audicien. In zowel de app van Phonak als van Starkey zitten de volgende functies: volume regelen, equalizer (laag/midden/hoge tonen aanpassen), handmatige programma’s aanmaken, hoeveel omgevingsgeluiden doorkomen. Het mooie is ook dat de audicien via de app de hoortoestellen op afstand kan instellen. Maar de Starkey Thrive app is wel vele malen beter en uitgebreider dan de MyPhonak app. Starkey richt zich namelijk ook op de gezondheid van de hoortoestelgebruiker. In de Thrive app zit een stappenteller, mentale activiteiten worden bijgehouden, valdetectie en alarmering. Naast de gezondheid kan de Thrive app ook gebruikt worden voor spraak naar tekst om te zetten, vertaal functie (beschikbaar voor 27 talen) en herinneringen wanneer er afspraken ingepland moet worden of andere persoonlijke taken. De Starkey Livio AI is naast een hoortoestel ook een gadget met een persoonlijke assistent.

Oplaadbare hoortoestellen 

Je kan bij beide fabrikanten kiezen of je een hoortoestel wilt met een batterij of de oplaadbare versie. Het voordeel van de oplaadbare hoortoestellen is dat je niet bang hoeft te zijn dat tijdens een telefoongesprek of tijdens een diner de batterij ineens leeg is. Bij zowel Phonak als Starkey gaat de accu van het hoortoestel 24 uur mee, als je gebruik maakt van streaming ongeveer 15 uur. Het mooie van Starkey is dat zij ook beschikken over een Mini Turbo charger, hiermee kan je de accu’s snel opladen. Zet je de gehoorapparaten er in voor 7 minuten, kan de accu weer 3,5 uur mee. Dit is ideaal zodat je tussendoor de hoortoestellen snel kan opladen voor het geval je toch bang bent dat je de dag niet doorkomt.

De geluidskwaliteit

Onze audiciens krijgen veel positieve reacties terug van de geluidskwaliteit van zowel Phonak als Starkey. De afgelopen jaren hebben de fabrikanten daar veel aandacht aanbesteed om het comfort te behouden zonder dat het ten kosten gaat van het spraak verstaan. Phonak heeft een wat warmere ondertoon en Starkey heeft een heel helder geluid. Geluid is ontzettend persoonlijk en wat de één geweldig vindt, is voor de ander weer verschrikkelijk. Wij merken dat de helderheid in het geluid wel zorgt voor een beter spraak verstaan in een rumoerige situatie, hierdoor blinkt Starkey wat meer uit t.o.v. Phonak.