0,00
0

Phonak Audeo Paradise vs Starkey Livio AI. Een vergelijking

Directe streaming

In de afgelopen jaren hebben de fabrikanten Phonak en Starkey enorme stappen gezet om hun producten naar een hoger niveau te tillen. Naast het verhelpen van gehoorverlies, veranderen hoortoestellen steeds meer in gadgets. Bijna alle hoortoestellen van Phonak en Starkey bieden (directe) streaming, wat betekent dat je de hoortoestellen kunt koppelen aan je smartphone. Hierdoor ontvang je telefoongesprekken direct op je hoortoestellen en kun je op een ontspannen manier naar muziek luisteren of een podcast volgen via de hoortoestellen.

 

Omdat de microfoons van de hoortoestellen actief blijven, ben je niet volledig afgesloten van je omgeving. De Starkey Livio AI is een Made For iPhone (MFI) apparaat, wat betekent dat directe streaming alleen mogelijk is met een iPhone. Als je een Android-telefoon hebt en ook gebruik wilt maken van de streamingfuncties, kun je een Starkey Remote Microphone + gebruiken. Het grootste voordeel van een MFI-apparaat is dat de verbinding veel minder stroom verbruikt van zowel het hoortoestel als de smartphone. De verbinding tussen het hoortoestel en de smartphone is ook veel stabieler. De Phonak Audeo Paradise maakt gebruik van verschillende versies van Bluetooth, waardoor dit hoortoestel geschikt is voor zowel de iPhone als Android. Het nadeel hiervan is dat ondanks het gebruik van energiezuinige Bluetooth, het nog steeds meer stroom verbruikt van zowel het hoortoestel als de smartphone in vergelijking met MFI-hoortoestellen. Vanwege de verbinding met Bluetooth is de verbinding tussen het hoortoestel en de smartphone niet altijd stabiel.

MyPhonak en de Thrive-app

Phonak en Starkey hebben ook een app waarmee je (tijdelijk) instellingen op het hoortoestel kunt aanpassen en minder afhankelijk bent van de audicien. In zowel de Phonak- als Starkey-app zijn de volgende functies beschikbaar: het aanpassen van het volume, equalizer (bas/midden/hoog), handmatige programma's maken en het instellen van de hoeveelheid omgevingsgeluid. Het mooie is dat de audicien de hoortoestellen op afstand kan aanpassen via de app. Maar de Starkey Thrive-app is veel beter en uitgebreider dan de MyPhonak-app. Starkey richt zich ook op de gezondheid van de hoortoestelgebruiker. De Thrive-app bevat een stappenteller, het bijhouden van mentale activiteiten, valdetectie en alarmen. Naast gezondheid kan de Thrive-app ook worden gebruikt voor spraak-naar-tekstconversie, vertaalfunctie (beschikbaar voor 27 talen) en herinneringen voor het plannen van afspraken of andere persoonlijke taken. Naast een hoortoestel is de Starkey Livio AI ook een gadget met een persoonlijke assistent.

Oplaadbare hoortoestellen

Je kunt bij beide fabrikanten kiezen of je een hoortoestel met een batterij of de oplaadbare versie wilt. Het voordeel van oplaadbare hoortoestellen is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de batterij tijdens een telefoongesprek of tijdens een diner plotseling leeg raakt. Zowel Phonak als Starkey hebben hoortoestelbatterijen die 24 uur meegaan bij normaal gebruik, of ongeveer 15 uur met streaming. Het mooie van Starkey is dat ze ook een Mini Turbo-lader hebben waarmee je de batterijen snel kunt opladen. Als je de hoortoestellen 7 minuten oplaadt, gaan ze ongeveer 3,5 uur mee. Dit is ideaal zodat je snel tussendoor de hoortoestellen kunt opladen als je bang bent dat ze de hele dag niet meegaan.

Geluidskwaliteit

Onze audiciens ontvangen veel positieve feedback over de geluidskwaliteit van zowel Phonak als Starkey. De fabrikanten hebben de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het behouden van comfort zonder concessies te doen aan spraakverstaanbaarheid. Phonak heeft een iets warmere ondertoon en Starkey heeft een zeer helder geluid. Geluid is echter erg persoonlijk en wat de ene persoon geweldig vindt, kan voor een ander vreselijk zijn. We merken dat de helderheid in het geluid zorgt voor een beter spraakverstaan in een lawaaiige omgeving, wat Starkey meer doet opvallen in vergelijking met Phonak.

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down