Menu

Updates op je telefoon en de app van je hoortoestel: hoe ga je hier mee om?

Tegenwoordig werken de nieuwste generatie hoortoestellen steeds beter samen met je telefoon. Dit geeft een boel mooie nieuwe extra functies die je beter kunnen laten horen maar ook meer gemak geven. Denk hierbij aan de mogelijkheid zelf invloed te hebben op welke geluiden je wel en niet wilt horen, hem zelf harder en zachter zetten maar ook aan functies als stappentellers of draadloos bellen en muziek luisteren via je gehoorapparaat.

Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend hoe dit allemaal werkt en werkend blijft. Vandaar dat ik wat ga vertellen over hoe je kan zorgen dat dit niet alleen werkt zodra je het product voor het eerst gaat dragen maar ook in de toekomst kan blijven gebruiken.

Hieronder ga ik meer vertellen over 2 onderwerpen:

  • Updates van je app en je hoortoestel
  • Meldingen en updates die doorkomen als geluid op je hoortoestel(len)

 

Eerste en beste tip die ik je kan geven, start je telefoon en hoortoestellen even opnieuw op als de verbinding het even niet meer doet!

Eens in de zoveel tijd komt je mobiele telefoon met een update uit, dit gebeurt vaak om extra functies toe te voegen of om de beveiliging weer verder te verbeteren.

Als je dit gedaan hebt zul je zien dat in 9 van de 10 gevallen je app gewoon weer werkt. Is dit niet het geval? Start zowel je telefoon als je hoortoestel even een keer opnieuw op en kijk of het dan allemaal wel weer werkt.

In sommige gevallen moet helaas ook je hoortoestel geüpdate worden. Dit kan bij bepaalde merken gewoon via je hoortoestel app op je telefoon maar bij andere moet dit echt gebeuren bij de audicien. Dit is vaak een fluitje van een cent maar het moet wel even gebeuren.

Bij Widex kan dit via de app door je zelf gedaan worden (als je wilt zelfs automatisch).

Bij Phonak, Unitron, Signia, Widex en Oticon moet dit helaas in de winkel bij de audicien gebeuren.

De reden dat dit bij de audicien moet gebeuren komt volgens de fabrikanten omdat de verbinding zeer stabiel moet zijn om de update uit te kunnen voeren.

Een andere mogelijkheid kan zijn de telefoon even op vliegtuigstand te zetten. Dit is een stand waarin alle verbindingen van de telefoon even op stil gezet worden. Hierdoor kun je even niet gebeld, sms’t, mailt, FaceTimed of whatsappt worden.  Dit moet je niet vergeten weer uit te zetten zodra je wel weer bereikt wilt worden.

Vragen?

Ontvang gratis 10 minuten consult met onze Audicien