0,00
0

Vergeet DIT niet: anders gaat uw hoortoestel kapot! Tips & tricks voor het onderhoud van uw hoortoestel!

Niets is vervelender dan vlak voordat je naar een gezellig verjaardagsfeestje gaat achter komen dat je hoortoestel kapot is. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen om dit probleem op te lossen. Maar wat kun je doen om te voorkomen dat jouw hoortoestel kapot gaat? En wat is eigenlijk schadelijk voor een hoortoestel? In deze blog vertellen wij hier meer over, voorkomen is immers beter dan genezen....

Hoe voorkom je dat jouw hoortoestel kapot gaat:

  • Leg het hoortoestel elke dag in een droogapparaat bij voorkeur met UV-licht, dit zorgt ervoor dat het hoortoestel droogt en het doodt tegelijkertijd alle bacteriën op het hoortoestel. 
  • Als je een hoortoestel draagt met een op maat gemaakt oorstukje, kan het slangetje erg hard worden, waardoor het geluid krimpt en het hoortoestel uiteindelijk weinig of geen versterking geeft. Voorkom dit door het slangetje tijdig te vervangen, je zult het verschil direct merken!
  • Als je een hoortoestel hebt met een op maat gemaakt oorstukje, maak dit dan regelmatig schoon; als het oorstukje verstopt raakt met oorsmeer, kun je de versterking van het hoortoestel niet meer horen.

    Je kunt jouw oorstukje het beste schoonmaken met een bruistablet en water, maar zorg ervoor dat u alleen het oorstukje in het water legt en niet ook uw hoortoestel. Droog het oorstukje daarna goed af met een geschikt blaasapparaat voordat u het weer op uw hoortoestel plaatst.

Als je vragen hebt, kun je altijd met ons chatten!

Voor vragen zijn wij elke dag tot 22:00 uur bereikbaar via de chat!

Go to chat
  • Gebruik geen haarlak als u uw hoortoestellen in uw oor hebt, omdat dit op den duur de microfoon bedekt en verhindert dat de hoortoestellen geluid uitzenden. Als u toch haarlak wilt gebruiken, doe dat dan als u de hoortoestellen niet in uw oor heeft en wacht tot de haarlak is uitgehard.
  • Zorg ervoor dat u het filter van uw luidspreker tijdig vervangt, want als u dit niet doet, raakt het filter verstopt met oorsmeer en werkt uw hoortoestel niet meer. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door het filter te vervangen (u kunt deze filters online bestellen).
  • Heb je een hoortoestel met een universele eartip? Maak deze dan elke avond schoon met een reinigingsdoekje dat speciaal voor uw hoortoestellen is gemaakt. Maak hem niet schoon met alcohol of andere producten, dit kan uw hoortoestel beschadigen. Laat uw eartip ook elke zes maanden vervangen.
  • Als u oplaadbare hoortoestellen gebruikt, zorg er dan voor dat u de contacten van zowel de hoortoestellen als de oplader schoon houdt. U kunt ze schoon houden door er regelmatig met een wattenstaafje met een beetje alcohol overheen te wrijven.
  • Houd uw hoortoestel uit de buurt van uw huisdier! Wat we vaak genoeg hebben gezien is dat een hond het hoortoestel van zijn baasje heeft opgegeten. Als een hoortoestel aan staat en ergens neergelegd wordt zendt het hoge tonen uit die voor honden erg vervelend kunnen zijn. Hierdoor kan een hond opgefokt raken en het hoortoestel aanvallen.
  • Laat uw hoortoestellen niet vallen op een hard oppervlak, ga er voorzichtig mee om en doe ze in een speciaal hoortoesteldoosje als u ze niet gebruikt.

Dit waren de meeste punten over hoe je kunt voorkomen dat jouw hoortoestel kapot gaat en hoe je het zelf kunt repareren als dat toch gebeurt.
Als het toestel nog steeds niet werkt, neem dan contact met ons op zodat wij kunnen kijken hoe wij dit kunnen oplossen.

eng logo
Copyright © 2023 Online-hearingaids.com
By Yvan Karman
chevron-down