A A
23 Service punten
Menu

Waar kan je een hoortoestel tegen verzekeren?

De hoortoestellen zijn niet standaard verzekerd tegen verlies of diefstal. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen waar je, speciaal voor je hoortoestel, een verzekering kan afsluiten. Hieronder hebben wij een overzicht staan waarvoor je je hoortoestellen kan verzekeren en de verschillende verzekeringsmaatschappijen:

Hoortoestel defect

Op een hoortoestel zit standaard twee jaar fabrieksgarantie, bij Online Hoortoestel kan je de garantietermijn van twee jaar naar vijf jaar verlengen voor € 99,00 per hoortoestel. Mocht het hoortoestel defect zijn wordt er eerst onderzocht of dit is veroorzaakt bij normaal gebruik of door onoordeelkundig handelen. Als er wordt geconstateerd dat het hoortoestel defect is door onoordeelkundig handelen dan valt dit niet onder de garantie en zitten er kosten aan verbonden. Mocht je een verzekering hebben afgesloten, en er zitten kosten aan de reparatie, dan kan je deze kosten declareren bij de verzekeringsmaatschappij.

Tips

  • Als het hoortoestel defect is neem dan eerst contact op met één van onze audiciens om te overleggen wat te doen
  • Ga niet zonder overleg met de audicien proberen het hoortoestel te repareren, als je dit wel doet en het gaat verkeerd dan valt de reparatie niet onder de garantie.

 

Hoortoestel verloren

Als je een hoortoestel bent verloren en je bent daarvoor verzekerd dan kan je de kosten van vervanging declareren bij de verzekeringsmaatschappij. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wordt geen gebruik gemaakt van een afschrijvingsregeling, dit betekent dat zij vergoeden op basis van vervanging. Dus ook al is het hoortoestel vier jaar oud dan vergoeden zij het bedrag waar het verloren hoortoestel voor is verzekerd.

Tips

  • Zorg ervoor dat je het hoortoestel op een vaste plek legt als je het uit doet. Je krijgt altijd bij de eerste aanpassing een bewaardoosje mee, leg deze op een vaste plek en leg hier je hoortoestellen in wanneer je ze uitdoet.
  • Als je merkt dat het hoortoestel niet goed blijft zitten neem dan gelijk contact op met je audicien. De audicien kan kijken naar een oplossing zodat het hoortoestel goed en stevig blijft zitten zodat je deze niet kan verliezen tijdens het dragen.
  • Mocht je het hoortoestel kwijt zijn, meld dit dan gelijk bij de gemeente/politie. Als het hoortoestel wordt gevonden kunnen zij contact met je opnemen.