Menu

Hoortoestel Batterijen kopen? Ontdek alle ins & out

Klanten stellen ons dagelijks de vraag welke batterijen ze het beste kunnen bestellen voor hun hoortoestel. Het is natuurlijk van belang dat je de juiste hoortoestelbatterijen besteld zodat je het beste resultaat haalt uit je hoortoestellen! Gelukkig biedt dit artikel dé oplossing. Ontdek in 5 minuten welke batterijen in jouw hoortoestel moet en haal het optimale uit jouw hoor oplossing!

 

Welk merk/type batterij moet ik bestellen?
Op Onlinehoortoestel.nl verkopen wij meerdere soorten hoortoestelbatterijen van PowerOne en Rayovac.

Wat heel belangrijk is dat je eerst goed controleert welk type hoortoestelbatterij je nodig hebt. Om erachter te komen welk type hoortoestelbatterij in jouw hoortoestel gaat kan je terug vinden in de gebruiksaanwijzing van het hoortoestel. Maar je kan natuurlijk ook altijd even contact opnemen met Online Hoortoestel zodat wij het voor je nakijken! De verschillende type hoortoestelbatterijen hebben een kleur, dus mocht je op het pakje van je hoortoestelbatterijen geen nummer vinden kijk dan welke kleur het is. De kleur is te zien op de verpakking van de batterijen of op het stickertje wat op de batterij zit.  Gaat er in jouw hoortoestel een 10 (geel), 312 (bruin), 13 (oranje) of een 675 (blauw) batterij. Waar je rekening mee moet houden als je hoortoestelbatterijen koopt, goedkoop is duurkoop. De goedkopere hoortoestelbatterijen zullen minder lang mee gaan dan de wat duurdere hoortoestelbatterijen.

Hoe lang gaat een hoortoestelbatterij mee?
Hierboven hebben wij je uitgelegd welke hoortoestelbatterijen er in jouw hoortoestel passen, maar hoeveel batterijen moet je eigenlijk in huis hebben? In dit stuk leggen wij je uit hoe je hierachter kan komen, zodat je altijd kan genieten van een goed gehoor.  Wat van belang is dat je ervoor zorgt dat je altijd hoortoestelbatterijen bij je hebt, doe een pakje in de tas of in de portemonnee. Als een batterij bijna leeg is geeft het hoortoestel een signaal af, vaak zijn dat 2 korte piepjes. Wij krijgen vaak de vraag van klanten hoe lang een hoortoestelbatterij mee gaat, dit hangt af van een paar factoren. Hieronder hebben wij een overzicht van deze factoren:

  • Welk type batterij er in het hoortoestel gaat; hoe kleiner de batterij is, hoe sneller de batterij leeg gaat. Houdt er dus rekening mee als je een hoortoestel aanschaft met een klein batterij type (10 of 312) dat je dan vaker de batterij moet wisselen dan wanneer je voor een groter type gaat (13 of 675).

 

  • Maakt het hoortoestel gebruik van Bluetooth; als een hoortoestel gebruik maakt van Bluetooth dan is het constant op zoek naar het gekoppelde apparaat, hierdoor verbruikt het meer stroom. Dat is net zoals je de Bluetooth op je telefoon aan laat staan, gaat je accu ook sneller leeg. Als je dus veel gebruik maakt van de Bluetooth in het hoortoestel moet je dus ook vaker je hoortoestelbatterijen vervangen.

 

  • Bevind het hoortoestel zich dagelijks in verschillend situaties; de meeste hoortoestellen zijn automatisch, dat betekent dat het hoortoestel zelf luistert in wat voor omgeving het is. Aan de hand hiervan past het hoortoestel zich hierop aan waardoor je het maximale spraak verstaan kan behalen in deze verschillende situaties. Hoe meer het hoortoestel zich moet aanpassen, hoe meer stroom het verbruikt en je dus vaker de batterij moet vervangen.

 

  • Bevind het hoortoestel zich in een vochtige omgeving; als je de hoortoestellen bewaard in de badkamer of als je de hoortoestellen draagt terwijl je transpireert kan het zijn dat het hoortoestel meer batterij verbruikt. Het is daarom erg belangrijk om een droogbox te gebruiken waardoor je ervoor zorgt dat het vocht zich niet kan nestelen in het hoortoestel. Door het gebruik van een droogbox kan je ervoor zorgen dat je minder vaak de batterij moet verwisselen.